eSocialul saracului

Proiect strategic privind derularea prog…

Proiect strategic privind derularea programelor de formare profesională continuă în domeniul medico-social

Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică, CATALACTICA în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România si cu sprijinul Crucii Rosii Filialei Maramures au implementat în perioada 24 aprilie 2014 – 23 octombrie 2015 proiectul strategic “PRO-SANATATE – Creșterea accesul... Citeste...

ePolitica saracului

97 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU ROM…

97 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA

Conform Tratatului de la București din anul 1812, dintre Rusia și Turcia, partea dintre Prut și Nistru a principatului Moldovei a intrat în componența Rusiei până în anul 1918, cu excepția perioadei 1856-1877.  Unirea Basarabiei cu România votată la data de 27 martie/9 aprilie 1918 de către Sfatul Ț... Citeste...

Roboţii sunt deja folosiţi la tot felul de activităţi, dar în viitor ar putea să fie şi paznici la vaci. Cercetătorii de la Universitatea din Sidney au aplicat teoria şi a reieşit că vacile se simt chiar bine pe lângă un robot, chiar mai bine decât pe lângă un om sau un câine.
Cei de la Universitatea din Sidney au programat robotul, l-au trimis pe câmp şi el n-avea de făcut decât să păzească turmele de vaci.

Şi s-a descurcat mai bine decât un câine sau decât un om pentru că, susţin specialiştii, acesta nu se grăbeşte şi poate merge în ritm cu animalele, scrie Quartz.
Kendra Kerrisk, profesor asociat al Universităţii din Sidney, a spus că pe viitor vor fi pregătite şi modele mai bune decât cel din prezent.

Echipa care l-a creat l-a prezentat prima dată la Dairy Research Foundation în iulie, apoi a primit fonduri pentru un prototip funcţional. Pe viitor, specialiştii vor încerca să „înveţe“ robotul ce-i vacă şi ce-i gard, când o vacă stă în picioare sau culcată şi să-l anunţe pe fermier dacă vreunul dintre animele are probleme. De asemenea, va fi dotat cu tot felul de senzori, camere video şi LiDar, un sistem similar radarului, dar foloseşte unde laser în loc de unde radio.

Viitorul robotului paznic sună bine şi din alt punct de vedere. Pe lângă instrumentele de monitorizare de pe el, acesta va putea inspecta şi condiţiile de mediu. Va vedea dacă solul este bun sau nu, care e calitatea apei şi va putea identifica dacă o vacă merge în direcţie cu celelalte sau nu.

http://adevarul.ro/tech/stiinta/australienii-pun-robotul-paznic-vaci-1_5288e28ac7b855ff5606eb82/index.html

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

eParerea saracului

Gheorghe Glodeanu trebuie sa plece imediat de la „Nord Liter…

Gheorghe Glodeanu trebuie sa plece imediat de la „Nord Literar”

In cadrul „Zilelor Maramuresului” s-a organizat, la Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” din Baia Mare o destul de inedita manifestare literara.Spun asta pentru ca datorita profesorului Gheorghe Glodeanu, om cu manifestari literar critice numai despre scriitorii raposati – ca acolo nu poate gresi in evaluarea valorii acestora, uitandu-se si la ce au scris altii despre acestia, in identificarea unui anume destin si drum literar al preopinentilor – ea a devenit una despre preamarirea scriitorilor sa... Citeste...

eSanatatea saracului

Desertul biblic care alungă durerile de …

Desertul biblic care alungă durerile de inimă, herpesul şi acneea

Se crede ca la Cina cea de Tina apostolii ar fi mancat Charoset, un desert constand intr-o combinatie de mere tocate marunt si nuci pisate, carora li se adauga stafide strivite, curmale, scortisoara si miere. Se pare ca acest desert, daca este consumat in mod regulat, poate alunga durerile de inima, ne scapa de calculii renali si biliari, ajuta glanda tiroida hipoactiva, ajuta la indepartarea petelor de pe piele, vindeca acneea, psoriazisul, herp... Citeste...