eSocialul saracului

Proiect strategic privind derularea prog…

Proiect strategic privind derularea programelor de formare profesională continuă în domeniul medico-social

Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică, CATALACTICA în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România si cu sprijinul Crucii Rosii Filialei Maramures au implementat în perioada 24 aprilie 2014 – 23 octombrie 2015 proiectul strategic “PRO-SANATATE – Creșterea accesul... Citeste...

ePolitica saracului

97 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU ROM…

97 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA

Conform Tratatului de la București din anul 1812, dintre Rusia și Turcia, partea dintre Prut și Nistru a principatului Moldovei a intrat în componența Rusiei până în anul 1918, cu excepția perioadei 1856-1877.  Unirea Basarabiei cu România votată la data de 27 martie/9 aprilie 1918 de către Sfatul Ț... Citeste...

Când şi când presa relatează despre fapte nevrednice ale unor preoţi. Apoi, prin generalizare, mulţi îmi aruncă tot felul de acuze şi invective. Situaţia impune deci oferirea unui răspuns, motivat doar de faptul că tăcerea poate genera interpretări eronate. Aşadar, de ce păcătuiesc preoţii?

Citește mai departe...

Acum întoarce politica pe toate părţile şi este spaima multor oameni politici, dar, în urmă cu mai bine de 10 ani, Mihai Gâdea nu promova subiecte jurnalistice, ci cuvântul lui Dumnezeu.

Un filmuleţ postat pe YouTube în înfăţişează pe tânărul Mihai Emanuel Gâdea predicând în Sala Palatului plină-ochi de oameni veniţi să-l asculte.

Citește mai departe...

Pentru foarte multi dintre romani Adormirea Maicii Domnului este o sarbatoare foarte importanta. In unele parti ale tarii, astazi exista traditia sarbatoririi zilei onomastice. Va uram ca Maica Domnului sa va fie alaturi pe calea manturii.

Stiu ca zbuciumul societatii romanesti se regaseste si in sufletul multor romani. Fiecare insa alege modul in care ii face fata.

Citește mai departe...

La vârsta de 22 de ani fiul rusoaicei Tsiuri Kvaratskhelia, Joni, a fost declarat mort. Tsiuri nu l-a îngropat la cimitir, ci împreună cu familia sa a hotărît să îi păstreze trupul neînsufleţit în locuinţă.

 Femeia a folosit zilnic diverse substanţe pentru a-l îmbălsăma şi păstra intact cât mai multă vreme. Totul pentru ca fiul decedatului, care avea doar 2 ani când tatăl său a murit, să apuce să vadă chipul tatălui său.

Citește mai departe...

Biserica si modernitatea

Sunt voci care sustin ca Biserica Ortodoxa este invechita, ca ar trebui sa devina mai activa si sa tina pasul cu cultura vremii.

Trebuie sa marturisim ca orice cultura are si aspecte pozitive. Insa, a cere Bisericii sa se modernizeze, implica anumite aspecte care intra in contradictie fundamentala cu voia lui Dumnezeu.

Citește mai departe...

Moartea este unul dintre cele mai interesante mistere pe care omul, în cele din urmă, reușește să-l dezlege. De-a lungul timpului au existat mai multe teorii care au încercat să explice fenomenul, dar niciuna nu a fost concludentă.

Dacă religia ne învață că sufletul, în funcție de evoluția sa pe Terra, poate merge în Rai sau Iad, pe de cealaltă parte știința susține că fenomenul morții nu este nimic altceva decât o iluzie generată de creier.

Citește mai departe...

eParerea saracului

Gheorghe Glodeanu trebuie sa plece imediat de la „Nord Liter…

Gheorghe Glodeanu trebuie sa plece imediat de la „Nord Literar”

In cadrul „Zilelor Maramuresului” s-a organizat, la Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” din Baia Mare o destul de inedita manifestare literara.Spun asta pentru ca datorita profesorului Gheorghe Glodeanu, om cu manifestari literar critice numai despre scriitorii raposati – ca acolo nu poate gresi in evaluarea valorii acestora, uitandu-se si la ce au scris altii despre acestia, in identificarea unui anume destin si drum literar al preopinentilor – ea a devenit una despre preamarirea scriitorilor sa... Citeste...

eSanatatea saracului

Desertul biblic care alungă durerile de …

Desertul biblic care alungă durerile de inimă, herpesul şi acneea

Se crede ca la Cina cea de Tina apostolii ar fi mancat Charoset, un desert constand intr-o combinatie de mere tocate marunt si nuci pisate, carora li se adauga stafide strivite, curmale, scortisoara si miere. Se pare ca acest desert, daca este consumat in mod regulat, poate alunga durerile de inima, ne scapa de calculii renali si biliari, ajuta glanda tiroida hipoactiva, ajuta la indepartarea petelor de pe piele, vindeca acneea, psoriazisul, herp... Citeste...