eSocialul saracului

Proiect strategic privind derularea prog…

Proiect strategic privind derularea programelor de formare profesională continuă în domeniul medico-social

Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică, CATALACTICA în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România si cu sprijinul Crucii Rosii Filialei Maramures au implementat în perioada 24 aprilie 2014 – 23 octombrie 2015 proiectul strategic “PRO-SANATATE – Creșterea accesul... Citeste...

ePolitica saracului

97 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU ROM…

97 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA

Conform Tratatului de la București din anul 1812, dintre Rusia și Turcia, partea dintre Prut și Nistru a principatului Moldovei a intrat în componența Rusiei până în anul 1918, cu excepția perioadei 1856-1877.  Unirea Basarabiei cu România votată la data de 27 martie/9 aprilie 1918 de către Sfatul Ț... Citeste...

Desfăşurat pe perioada mai-octombrie 2013, proiectul „Ceramica – Mostenire culturala a municipiului Baia Mare”, este implementat de către Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară Maramureş, în parteneriar cu Fundaţia Turism în Maramureş şi asociaţia Proceramica şi este finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

În data de 18 septembrie 2013, ora 11, are loc deschiderea oficială a expoziţiei organizate în cadrul proiectului, în locaţia Muzeului Judeţean de Etnografie şi Artă Populară Maramureş (str. Dealul Florilor nr.1 Baia Mare) sala de la etajul 2.

Expozitia cuprinde o secţiune cu obiecte de ceramică ce fac parte din istoria locală şi din patrimoniul naţional şi o expozitie cu vânzare a produselor meşterilor olari autohtoni.
Obiectele expuse de meşteri vor putea fi vizionate/achizitionate şi pe site-ul muzeului: www.etnografie-maramures.ro, unde s-a deschis un magazin virtual.

Cei ce vor să-şi incerce priceperea în realizarea de obiecte din lut, au la dispoziţie un atelier interactiv de olărit în cadrul muzeului, atelier ce va fi coordonat de către meşetii locali, membri ai asociaţiei Proceramica şi care va fi deschis în cursul lunii septembrie şi octombrie 2013, în fiecare marti şi joi între orele 10-14.

„Ne bucurăm că, în sfârșit, vom reuși să încurajăm și să suținem un domeniu artistic important pe plan local și național, purtător de tradiție, istorie și cultură, aducând față în față artiștii autohtoni consacrați pentru operele lor din ceramică cu vizitatorii care doresc să descopere tainele acestei arte autentice tradiționale, contribuind astfel la perpetuarea moştenirii lăsate de înaintașii noștri”, a afirmat d-na Janeta Ciocan, responsabil tehnic al proiectului „Ceramica – Moștenire culturală a municipiului Baia Mare”.

Vă aşteptăm cu drag!

Responsabil proiect
Robescu- Gheorghe
Director MJEAP

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

eParerea saracului

Gheorghe Glodeanu trebuie sa plece imediat de la „Nord Liter…

Gheorghe Glodeanu trebuie sa plece imediat de la „Nord Literar”

In cadrul „Zilelor Maramuresului” s-a organizat, la Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” din Baia Mare o destul de inedita manifestare literara.Spun asta pentru ca datorita profesorului Gheorghe Glodeanu, om cu manifestari literar critice numai despre scriitorii raposati – ca acolo nu poate gresi in evaluarea valorii acestora, uitandu-se si la ce au scris altii despre acestia, in identificarea unui anume destin si drum literar al preopinentilor – ea a devenit una despre preamarirea scriitorilor sa... Citeste...

eSanatatea saracului

Desertul biblic care alungă durerile de …

Desertul biblic care alungă durerile de inimă, herpesul şi acneea

Se crede ca la Cina cea de Tina apostolii ar fi mancat Charoset, un desert constand intr-o combinatie de mere tocate marunt si nuci pisate, carora li se adauga stafide strivite, curmale, scortisoara si miere. Se pare ca acest desert, daca este consumat in mod regulat, poate alunga durerile de inima, ne scapa de calculii renali si biliari, ajuta glanda tiroida hipoactiva, ajuta la indepartarea petelor de pe piele, vindeca acneea, psoriazisul, herp... Citeste...