eSocialul saracului

Proiect strategic privind derularea prog…

Proiect strategic privind derularea programelor de formare profesională continuă în domeniul medico-social

Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică, CATALACTICA în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România si cu sprijinul Crucii Rosii Filialei Maramures au implementat în perioada 24 aprilie 2014 – 23 octombrie 2015 proiectul strategic “PRO-SANATATE – Creșterea accesul... Citeste...

ePolitica saracului

97 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU ROM…

97 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA

Conform Tratatului de la București din anul 1812, dintre Rusia și Turcia, partea dintre Prut și Nistru a principatului Moldovei a intrat în componența Rusiei până în anul 1918, cu excepția perioadei 1856-1877.  Unirea Basarabiei cu România votată la data de 27 martie/9 aprilie 1918 de către Sfatul Ț... Citeste...


Guvernul continuă să tergiverseze organizarea alegerilor parţiale în mai multe colegii parlamentare şi primării din ţară, deşi termenul de 90 de zile pentru stabilirea unei date a scrutinului la care legea îl obligă a fost încălcat de câteva luni. Colegiul cel mai mare şi cu una din cele mai importante mize politice este cel lăsat descoperit în Bucureşti de fostul senator Dan Voiculescu, în luna ianuarie. Deşi Autoritatea Electorală Permanentă a înaintat Ministerului de Interne de două ori până acum proiecte de hotărâri pentru alegeri pe 28 aprilie şi, apoi, pe 1 septembrie, aşa cum arată într-un document oficial transmis gândul, ambele termene au fost ignorate.

Citește mai departe...


DOVADA ca jurnalistii Gheorghe Gligan si Vasile Tivadar sunt si ei marionetele primarului sta in actele depuse de ei in „primul dosar Romaltyn”. Ei au depus in doua luni diferite, la termene diferite, inscrisuri diferite. In fapt vorbim de ACEEASI HARTIE


Am scris o pleiada de articole prin care-am aratat, descries si dezvoltat „coincidentele” care-au aparut in preajma conflictului din (o)primasul Catalin Chereches si Romaltyn.

Citește mai departe...


Am fost de-a dreptul socat sa citesc pe siteul Antena 3 articolul „Deputat în Parlamentul României, trimis în judecată pentru că şi-a angajat sora şi fratele la Parlament”.
Astfel am aflat ca deputatul Ghervazen Longher a fost trimis in judecata de procurorii de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru ca si-a angajat fratele si sora la cabinetul parlamentar.

Citește mai departe...


Exact in ziua in care s-a consumat un nou termen si exact cu o zi inaintea de pronuntarea din dosarul Romaltyn – Consiliul Local Baia Mare, taciturnul prefect Anton Rohian ii canta in struna lui Catalin Cereches


Desi se agita zilnic mai abitir ca un vin spumos de cea mai proasta calitate, cel care bea vin mai de soi cu amicul Florescu, cel caruia i-a angajat nevasta la Prefectura pe furis sta capra in fata (o)primasului cu tinichele pe la DNA.

Citește mai departe...


Parchetul de pe langa Curtea de Apel Oradea confirma faptul ca raspopitul Ioan Boja este cercetat penal pentru infractiunea de instigare la marturie mincinoasa


Dupa indelungi tergiversari si dupa ce caracatita din sferele inalte satmarene l-a tinut mereu la suprafata pe de-acum raspopitul Ioan Boja, latul incepe sa se stranga.
Incet si sigur, adica foarte siguuuuuur!

Citește mai departe...


Ciprian Dragos l-a victimizat pe „Teo cu artificiile”, persoana suspecta de bisnita si camatarie. In acest context SI EL devine suspect de complicitate la camatarie, actiune interzisa in Romania


Intr-o alt text pe aceeasi tema am analizat la rece randurile prin care Ciprian Dragos, dupa o documentare superficiala facuta a pus pe butuci imaginea publica a unui om, supunandu-l pe acesta unui adevarat linsaj mediatic.

Cipri Dragos si scrisul la comanda

Dand drumul la liber la comentarii pe marginea acelor randuri, ziaristul care-a plecat in conditii extrem de tulburi – dar despre care nu scriem acum, inca! – de la „Gazeta de Maramures” se erijeaza-n sabia lui Dumnezeu.
Punand patos proletar – probabil pentru a-l impresiona pe „Teo cu artificiile” – Cipri l-a rastignit in piata publica pe numitul Tarta Valentin Filip.
Acesta se face vinovat, in viziunea lui Cipri, conform celei a lui Filip Ioan Teofil, adica „Teo cu artificiile” de langa Restaurantul „Ursus” de pe bdul Traian din Baia Mare, ca ar fi luat cu imprumut de la acesta suma de 35.000 RON.
In acest sens, sau pentru a-si argumenta cele sustinute, Teo i-a dat lui Cipri „un document beton”, unul scris chiar de „cautatul” Valentin Filip Tarta.

Chitanta data-n bar si lipsita de valoare

Pre cand altii continuau sa sarbatoreasca Femeia, al nostru Teo l-a „convocat” pe Valentin Tarta la o discutie la… barul „Las Vegas”, de pe Bdul Traian, locul unde isi fac viacul pasionatii de jocuri de noroc.
In acel spatiu intunecos, intr-un colt de bar si pe un colt de masa, mai mult sau mai putin timorat – pentru ca teo nu era singur – Valentin Tarta a scris… dupa dictare.
Adica dupa cum i-a dictat Teo.
Pentru ca daca nu stiati, dupa ce s-a „imblanzit” si a terminat cu bisnita VIZIBILA, „Teo” a devenit „Om serios”, cu firma, cu toate cele.
Deci nu mai este chiar atat de vizibil!
Revenind, Valentin Tarta a scris o „Chitanta” – ca asa i s-a cerut s-o numeasca! – cu parfum de dictare, ceva ce se voia sa fie un soi de declaratie pe proprie raspundere.
Se intampla in 14 martie 2013.
Ce a iesit - din cate puteti vedea si dvs! - a iesit o hartie care NU ARE valoare juridica!
Spunem asta raspicat, deoarece Legea fiscala stabileste exact cum trebuie sa arate o chitanta si in ce context pot fi acestea eliberate.
Nu e cazul nostru insa, pentru ca vorbim de o „chitanta” care nu e… chitanta.
Ceea ce avem sub ochi e un fel de… declaratie data sub presiune.

Teo are antecedente, dar nimeni nu-l vede

Lucru deloc nou la Teo, om care a mai incercat si prin instanta sa puna in aplicare astfel de hartii.
Vezi demersul lui impotriva lui Apan Mircea, cand in dosarul cu nr 9395/182/2011, in data de 24.01.2013, in acest dosar avand ca obiect „Ordonanta de plata”, conform OUG 119/2007, lui teo i s-a respins Cererea de emiterea somatiei de plata impotriva „debitorului” Apan Mircea.
Paradoxal, ca si Valentin Tarta si Mircea Apan era intr-o situatie limita atunci, adica fostul impresat al lui Ghita Danciu si Orizont 77 abia se eliberase din penitenciar si avea nevoie de bani sa-si refaca viata.
Ei bine, de aici si concluzia ca Teo cauta oameni cu acute nevoi materiale intr-un moment dat, le da ceva bani, apoi ii pune sa semneze tot felul de hartii, le legalizeaza la unul ca Bal, gaseste un „ziarist” ca Cipri si…

Noratul Mircea Bal a legalizat o hartie… nelegala

Da, este adevarat, un notar, chiar si un avocat poate sa dea „data certa” oricui, la orice document.
Din cate stiu eu, in situatii ca a noastra, cand se pune problema de imprumuturi intre parti, TREBUIE sa fie ambele persoane de fata, la partea cu legalizarea.
Ori, al nostru Tarta nu a fost acolo, in aceeasi data de 14 martie 2013, din cate vedeti din stampilele lui Bal.
Drept e ca – vedeti pe verso! – oarecum precaut fiind, Mircea Bal si-a pus secretara Ilies Carmen Daniela sa scrie ca „documentul” are o singura pagina si sa precizeze cas-a facut o „legalizare dupa un act sub semnatura privata”.
A cui insa, nu ne spune!
Dar cum Tarta nu a fost acolo, e clar ca Teo a facut asta.
Altfel spus, Teo a dus o hartie oarecare, notarul Bal s-a hamesit sa incaseze enorma suma de 4 + TVA, din cate rezulta din legalizarea de pe verso, si astfel rastignirea lui Tarta era deja…  rezolvata.

Cipri a acuzat la comanda, institutiile neaga, desi nu-s corupte

Ca sa-l impresioneze bine de tot pe Teo, al nostru Cipri Dragos s-a lasat GREU pe tastatura si a scris TEXTUAL, din cate puteti vedea: „In prezent, organele penale au in lucru mai multe sesizari depuse pe numele lui Valentin Tarta, vizavi de modul in care i-a inselat pe cei in cauza, folosindu-se de pozitia sa in cadrul BCR Asigurari Maramures”.
Ei bine, ca sa va convingeri de mizeria de presa pe care o face unul ca Cipri Dragos si ZiarMM, prin adresa 1416/II/2013 din 21 august 2013 prim procurorul Dana Mirela Borcuti de la Parchetul de pe langa Judecatoria Baia Mare spune ca nu exista niciun dosar impotriva lui Tarta.
Acelasi lucru rezulta si din adresa 758/II/6/2013 din data de 16 august 2013, adresa semnata de prim procurorul Florin Deac de la Parchetul de pe langa Tribunalul Maramures.
De asemenea, acelasi lucru rezulta si din adresa nr. 677/17 din 21 august 2013, o adresa semnata de dr. Viorica Marincas, comisar sef de politie, imputernicit Sef al IPJ Maramures.

In loc de PS

E prea cusuta cu ata alba „povestea” aratata de Cipri Dragos cu valoare de adevar absolut!
El a ascultat numai o parte, dar si-a dat putin seama ca a calcat pe bec, pentru ca cel de-al doilea articol este semnat deja… ZiarMM.
Pentru astea toate SI NU NUMAI Cipri s-a ales cu un dosar pe cinste.

PPS
Suntem doar curiosi daca va lua bani imprumut de la Teo ca sa isi plateasca darile!

http://ne-cenzurat.ro/opiniuni/39879-in-ziarmm-sunt-rastigniti-oameni-si-supusi-oprobiului-public.html
http://www.esaracul.ro/epareri/870-in-ziarmm-sunt-rastigniti-oameni-si-supusi-oprobiului-public.html
http://www.ziarmm.ro/most-wanted-tepar-baimarean-ascuns-sub-umbrela-bcr-asigurari-maramures/
http://www.ziarmm.ro/most-wanted-banca-se-dezice-de-teparul-ascuns-sub-umbrela-bcr-asigurari/

 


Pe lângă jefuirea uriaşului zăcământ de aur, argint, wolfram, uraniu, arseniu, vanadiu, titan, galiu, crom, nichel, cobalt, germaniu şi molibdem de la Roşia Montană, asasinii economici şi asasinii politici au pus la cale distrugerea pentru totdeauna a geografiei, vieţii umane, faunei şi florei pe zeci de kilometri pătraţi în jurul acestei localităţi multimilenare.

Citește mai departe...

eParerea saracului

Gheorghe Glodeanu trebuie sa plece imediat de la „Nord Liter…

Gheorghe Glodeanu trebuie sa plece imediat de la „Nord Literar”

In cadrul „Zilelor Maramuresului” s-a organizat, la Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” din Baia Mare o destul de inedita manifestare literara.Spun asta pentru ca datorita profesorului Gheorghe Glodeanu, om cu manifestari literar critice numai despre scriitorii raposati – ca acolo nu poate gresi in evaluarea valorii acestora, uitandu-se si la ce au scris altii despre acestia, in identificarea unui anume destin si drum literar al preopinentilor – ea a devenit una despre preamarirea scriitorilor sa... Citeste...

eSanatatea saracului

Desertul biblic care alungă durerile de …

Desertul biblic care alungă durerile de inimă, herpesul şi acneea

Se crede ca la Cina cea de Tina apostolii ar fi mancat Charoset, un desert constand intr-o combinatie de mere tocate marunt si nuci pisate, carora li se adauga stafide strivite, curmale, scortisoara si miere. Se pare ca acest desert, daca este consumat in mod regulat, poate alunga durerile de inima, ne scapa de calculii renali si biliari, ajuta glanda tiroida hipoactiva, ajuta la indepartarea petelor de pe piele, vindeca acneea, psoriazisul, herp... Citeste...