eSocialul saracului

Proiect strategic privind derularea prog…

Proiect strategic privind derularea programelor de formare profesională continuă în domeniul medico-social

Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică, CATALACTICA în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România si cu sprijinul Crucii Rosii Filialei Maramures au implementat în perioada 24 aprilie 2014 – 23 octombrie 2015 proiectul strategic “PRO-SANATATE – Creșterea accesul... Citeste...

ePolitica saracului

97 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU ROM…

97 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA

Conform Tratatului de la București din anul 1812, dintre Rusia și Turcia, partea dintre Prut și Nistru a principatului Moldovei a intrat în componența Rusiei până în anul 1918, cu excepția perioadei 1856-1877.  Unirea Basarabiei cu România votată la data de 27 martie/9 aprilie 1918 de către Sfatul Ț... Citeste...


Un nou studiu publicat în jurnalul „Experimental Physiology” arată că paracetamolul are un efect semnificativ asupra performanţei sportive şi asupra abilităţii corpului de a gestiona provocarea termică a activităţilor sportive desfăşurate în condiţii de căldură.

 Cercetătorii ce au realizat acest studiu au arătat în alte cercetări mai vechi că paracetamolul poate îmbunătăţi performanţa sportivilor prin reducerea durerii asociate activităţii sportive. Acum, într-o nouă cercetare, oamenii de ştiinţă sugerează în premieră că paracetamolul poate totodată să îmbunătăţească perioada de timp pe care cineva o poate dedica activităţii sportive în condiţii de caniculă.

Datele obţinute de cercetători sugerează că paracetamolul reuşeşte acest lucru prin reducerea temperaturii corporale în timpul activităţii fizice, ceea ce îmbunătăţeşte ulterior toleranţa la căldură.

Pentru această cercetare, un grup de bărbaţi sănătoşi au înghiţit o singură doză de paracetamol sau de placebo înainte să folosească o bicicletă la o intensitate fixă în condiţii de căldură. În timpul activităţii fizice, cercetătorii au colectat măsurători ale temperaturii pielii şi temperaturii interioare, alături de percepţia de căldură a voluntarilor.

Cercetătorii afirmă că rezultatele ar trebui să dea de gândit autorităţilor, mai ales că este vorba despre o pastilă care se comercializează fără reţetă.

„În primul rând, WADA şi celelate autorităţi anti-doping ar trebui să ia în calcul folosirea medicamentelor anti-inflamatorii non-steroidiene în sport – atât în ceea ce priveşte efectul lor asupra performanţei, cât şi asupra sănătăţii. În cel de-al doilea rând, paracetamolul ar trebui să fie luat în calcul drept medicament la care să se recurgă în cazurile în care căldura excesivă face victime”, a explicat dr. Lex Mauger, autorul acestui studiu realizat la The School of Sport and Exercise Sciences din cadrul Universităţii Kent.

„Deşi am descoperit că paracetamolul creşte perioada de timp pe care cineva o poate petrece făcând sport în căldură şi că acest lucru are loc în acelaşi timp cu reducerea temperaturii corpului, nu am descoperit mecanismele specifice prin care acest lucru are loc. Acum este important să încercă să izolăm mecanismul prin care paracetamolul reducea temperatura participanţilor în timpul activităţii fizice”, concluzionează Mauger.

http://www.descopera.ro/dnews/11373043-de-ce-ii-ajuta-paracetamolul-pe-sportivi-sa-obtina-rezultate-mai-bune

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

eParerea saracului

Gheorghe Glodeanu trebuie sa plece imediat de la „Nord Liter…

Gheorghe Glodeanu trebuie sa plece imediat de la „Nord Literar”

In cadrul „Zilelor Maramuresului” s-a organizat, la Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” din Baia Mare o destul de inedita manifestare literara.Spun asta pentru ca datorita profesorului Gheorghe Glodeanu, om cu manifestari literar critice numai despre scriitorii raposati – ca acolo nu poate gresi in evaluarea valorii acestora, uitandu-se si la ce au scris altii despre acestia, in identificarea unui anume destin si drum literar al preopinentilor – ea a devenit una despre preamarirea scriitorilor sa... Citeste...

eSanatatea saracului

Desertul biblic care alungă durerile de …

Desertul biblic care alungă durerile de inimă, herpesul şi acneea

Se crede ca la Cina cea de Tina apostolii ar fi mancat Charoset, un desert constand intr-o combinatie de mere tocate marunt si nuci pisate, carora li se adauga stafide strivite, curmale, scortisoara si miere. Se pare ca acest desert, daca este consumat in mod regulat, poate alunga durerile de inima, ne scapa de calculii renali si biliari, ajuta glanda tiroida hipoactiva, ajuta la indepartarea petelor de pe piele, vindeca acneea, psoriazisul, herp... Citeste...