eSocialul saracului

Proiect strategic privind derularea prog…

Proiect strategic privind derularea programelor de formare profesională continuă în domeniul medico-social

Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică, CATALACTICA în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România si cu sprijinul Crucii Rosii Filialei Maramures au implementat în perioada 24 aprilie 2014 – 23 octombrie 2015 proiectul strategic “PRO-SANATATE – Creșterea accesul... Citeste...

ePolitica saracului

97 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU ROM…

97 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA

Conform Tratatului de la București din anul 1812, dintre Rusia și Turcia, partea dintre Prut și Nistru a principatului Moldovei a intrat în componența Rusiei până în anul 1918, cu excepția perioadei 1856-1877.  Unirea Basarabiei cu România votată la data de 27 martie/9 aprilie 1918 de către Sfatul Ț... Citeste...


Ziaristul si scriitorul Ioan Romeo Rosiianu se judeca momentan (si) cu statul roman, la CEDO.
Acesta incearca sa isi gaseasca dreptatea in alta parte, avand in vedere ca aici, din nefericire, in loc sa primeasca sprijin pentru a-si putea exercita obiectiv meseria de jurnalist, a fost literalmente obstructionat chiar de catre organele statului, adica exact de cei in masura sa aplice legea si sa-i pedepseasca pe vinovati.

Daca e sa facem un remember, constatam ca Rosiianu a fost primul care a dezvaluit povestea blocului Horea 46, din pricina caruia Cristian Anghel, primarul care pe atunci parea sa fie invincibil, a fost inchis.
Dezvaluirea a ocupat nu mai putin de patru pagini mari si late din tot a patra editie a saptamanalului „eStrada”, condusa pe atunci tot de Rosiianu.
Inainte de aceasta, in editia nr. 2 al aceluiasi saptamanal a fost dezvaluit dosarul de securist al fostului primar.
Dupa ce a dus mai multe procese anevoioase si costisitoare impotriva lui Cristian Anghel, Rosiianu a demonstrat ca are dreptate.
Avand sentintele date de catre instante la purtator, Rosiianu a reusit sa recupereze numai cheltuielile banesti care I se cuveneau dar si acestea cu mare greutate, fiind nevoie de interventia executorului judecatoresc Attila Simon.
“Razboiul” nu s-a oprit insa aici, avand in vedere ca documentele solicitate in baza Legii 544 de catre Rosiianu, care aveau sa intareasca cele scrise in sute de articole si spuse in instanta, nu au ajuns pe masa jurnalistului.
In consecinta, omul de presa s-a adresat forurilor superioare, care au remarcat imediat ca Rosiianu este realmente obstructionat in a-si continua demersurile jurnalistice, paradoxal chiar de catre autoritatile care sunt menite sa il sprijine, respectiv Politia si Parchetul.
Aceste lucruri au fost subliniata pana si in Raportul FREEEX – Libertatea Presei in Romania 2012.
Momentan, judecata la CEDO este in plina desfasurare, in camera 1, iar Rosiianu are toate sansele sa castige si acest proces, urmand ca apoi sa incaseze daune intre 3000 si 12000 de euro, el fiind reprezentat la CEDO de avocatii de la APADOR - CH.
Sumele vor fi virate in contul jurnalistului din bugetul de stat, adica din banii nostri, ai contribuabililor, in randul carora se incadreaza chiar si el.
Si asta numai pentru ca la vremea aceea, in loc sa isi faca treaba, autoritatile s-au prins in hora cu Anghel, astfel incercand sa-i stearga acestuia urmele, exact cum incearca unii acum sa faca si cu actualul primar.
De unde si concluzia ca ne putem astepta ca peste cativa ani sa avem un nou „caz Rosiianu” la CEDO.

http://www.activewatch.ro/ro/freeex/publicatii/raport-freeex-2012/
http://www.activewatch.ro/ro/freeex/reactie-rapida/o-sentinta-a-justitiei-impiedica-un-jurnalist-sa-relateze-despre-sotia-unui-deputat/

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

eParerea saracului

Gheorghe Glodeanu trebuie sa plece imediat de la „Nord Liter…

Gheorghe Glodeanu trebuie sa plece imediat de la „Nord Literar”

In cadrul „Zilelor Maramuresului” s-a organizat, la Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” din Baia Mare o destul de inedita manifestare literara.Spun asta pentru ca datorita profesorului Gheorghe Glodeanu, om cu manifestari literar critice numai despre scriitorii raposati – ca acolo nu poate gresi in evaluarea valorii acestora, uitandu-se si la ce au scris altii despre acestia, in identificarea unui anume destin si drum literar al preopinentilor – ea a devenit una despre preamarirea scriitorilor sa... Citeste...

eSanatatea saracului

Desertul biblic care alungă durerile de …

Desertul biblic care alungă durerile de inimă, herpesul şi acneea

Se crede ca la Cina cea de Tina apostolii ar fi mancat Charoset, un desert constand intr-o combinatie de mere tocate marunt si nuci pisate, carora li se adauga stafide strivite, curmale, scortisoara si miere. Se pare ca acest desert, daca este consumat in mod regulat, poate alunga durerile de inima, ne scapa de calculii renali si biliari, ajuta glanda tiroida hipoactiva, ajuta la indepartarea petelor de pe piele, vindeca acneea, psoriazisul, herp... Citeste...