eSocialul saracului

Proiect strategic privind derularea prog…

Proiect strategic privind derularea programelor de formare profesională continuă în domeniul medico-social

Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică, CATALACTICA în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România si cu sprijinul Crucii Rosii Filialei Maramures au implementat în perioada 24 aprilie 2014 – 23 octombrie 2015 proiectul strategic “PRO-SANATATE – Creșterea accesul... Citeste...

ePolitica saracului

97 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU ROM…

97 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA

Conform Tratatului de la București din anul 1812, dintre Rusia și Turcia, partea dintre Prut și Nistru a principatului Moldovei a intrat în componența Rusiei până în anul 1918, cu excepția perioadei 1856-1877.  Unirea Basarabiei cu România votată la data de 27 martie/9 aprilie 1918 de către Sfatul Ț... Citeste...


Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) implementeaza proiectul Cazuistica libertatii de expresie in jurisprudenta romaneasca. Prin acesta, CJI urmareste sa contribuie la realizarea justului echilibru intre libertatea presei si responsabilitatea mass-media, intre capacitatea presei de a monitoriza democratia fara a se transforma, prin incalcarile propriilor reguli, in instrument de  intimidare sau de hartuire, si posibilitatea celor lezati de a se apara in justitie.

In cadrul proiectului, CJI va coordona realizarea unei colectii de articole de lege referitoare la libertatea de exprimare, precum si o colectie de studii de caz despre jurisprudenta curtilor romanesti pe aceasta tema, cu accent pe hotararile care privesc relatia dintre jurnalisti si autoritatile publice.
 “Legislatia romaneasca privind libertatea de exprimare a suferit multe schimbari in ultimii ani. Acestea au produs, cum este si firesc, efecte la nivelul curtilor, care au inceput sa foloseasca noile instrumente juridice. Sentintele in astfel de cazuri sunt neomogene, creand confuzie si afectand caracterul predictibil al Justitiei. In plus, odata cu extinderea utilizarii noilor medii de informare in masa, problematica libertatii de exprimare s-a diversificat si aria ei s-a extins de la jurnalisti, angajati in mediile traditionale, la persoane care nu au cunostintele profesionale si juridice specifice jurnalistilor. Judecatorii au fost deja chemati sa se pronunte in cazuri referitoare la materiale aparute pe bloguri sau pe retelele sociale. Si in acest caz, sentintele sunt divergente. Credem ca o astfel de colectie va fi un instrument util pentru toti cei interesati”, a declarat Ioana Avadani, Director executiv CJI.
CIJ va organiza, in cadrul proiectului, intalniri cu jurnalisti si decidenti - magistrati sau autoritati de reglementare - pentru a discuta despre modul in care jurisprudenta romaneasca recenta asigura  echilibrul intre libertatea de expresie si dreptul la demnitate al persoanelor. In cadrul acestor intalniri se va dezvolta si un set de recomandari privind justa asigurare a protectiei demnitatii umane in conditiile respectarii si promovarii libertatii de exprimare, in contextul evolutiilor tehnologice.
Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la tel : 021. 311.13.75, 0726.108.25 sau e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. , persoana de contact: Cristina Lupu, Manager de comunicare si proiecte al CJI.
Aceasta publicatie este parte a proiectului “Cazuistica libertatii de expresie in jurisprudenta romaneasca”, realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.


--
Cristina Lupu
Manager de Comunicare si Proiecte
Centrul pentru Jurnalism Independent

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

eParerea saracului

Gheorghe Glodeanu trebuie sa plece imediat de la „Nord Liter…

Gheorghe Glodeanu trebuie sa plece imediat de la „Nord Literar”

In cadrul „Zilelor Maramuresului” s-a organizat, la Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” din Baia Mare o destul de inedita manifestare literara.Spun asta pentru ca datorita profesorului Gheorghe Glodeanu, om cu manifestari literar critice numai despre scriitorii raposati – ca acolo nu poate gresi in evaluarea valorii acestora, uitandu-se si la ce au scris altii despre acestia, in identificarea unui anume destin si drum literar al preopinentilor – ea a devenit una despre preamarirea scriitorilor sa... Citeste...

eSanatatea saracului

Desertul biblic care alungă durerile de …

Desertul biblic care alungă durerile de inimă, herpesul şi acneea

Se crede ca la Cina cea de Tina apostolii ar fi mancat Charoset, un desert constand intr-o combinatie de mere tocate marunt si nuci pisate, carora li se adauga stafide strivite, curmale, scortisoara si miere. Se pare ca acest desert, daca este consumat in mod regulat, poate alunga durerile de inima, ne scapa de calculii renali si biliari, ajuta glanda tiroida hipoactiva, ajuta la indepartarea petelor de pe piele, vindeca acneea, psoriazisul, herp... Citeste...