eSocialul saracului

Proiect strategic privind derularea prog…

Proiect strategic privind derularea programelor de formare profesională continuă în domeniul medico-social

Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică, CATALACTICA în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România si cu sprijinul Crucii Rosii Filialei Maramures au implementat în perioada 24 aprilie 2014 – 23 octombrie 2015 proiectul strategic “PRO-SANATATE – Creșterea accesul... Citeste...

ePolitica saracului

97 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU ROM…

97 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA

Conform Tratatului de la București din anul 1812, dintre Rusia și Turcia, partea dintre Prut și Nistru a principatului Moldovei a intrat în componența Rusiei până în anul 1918, cu excepția perioadei 1856-1877.  Unirea Basarabiei cu România votată la data de 27 martie/9 aprilie 1918 de către Sfatul Ț... Citeste...

In cadrul „Zilelor Maramuresului” s-a organizat, la Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” din Baia Mare o destul de inedita manifestare literara.
Spun asta pentru ca datorita profesorului Gheorghe Glodeanu, om cu manifestari literar critice numai despre scriitorii raposati – ca acolo nu poate gresi in evaluarea valorii acestora, uitandu-se si la ce au scris altii despre acestia, in identificarea unui anume destin si drum literar al preopinentilor – ea a devenit una despre preamarirea scriitorilor satmareni.
Totusi, datorita abilitatilor lingvistice ale poetilor Radu Ulmeanu si Ioan Nistor s-a salvat cumva situatia, deoarece acestia au vorbit de o anumita cale comuna a scriitorilor din Maramures si Satu Mare, chiar nominalizand scriitori cu radacini intr-un judet sau altul, dar cu manifestari plenare in celalalt.

Citește mai departe...

Pe „Friends Arena“, naţionala Suediei s-a confruntat cu o situaţie incredibilă într-un meci care a marcat un moment special pentru doi jucători. În altă ordine de idei, fetele de la HCM au primit veşti bune de la Federaţia Europeană.
Meci istoric la Stockholm - Suedia a înfruntat Iranul într-un amical pe „Friends Arena“. În premieră, gazdele au avut mai puţini suporteri acasă, doar 12.000 din cei 33.773 de spectatori fiind suedezi. Partida a fost una specială pentru doi jucători. Ibrahimovici a contribuit cu un gol şi o pasă de gol la victoria cu 3-1 a Suediei, devenind şi al 10-lea cel mai selecţionat fotbalist din istoria naţionalei (103 selecţii şi 54 de goluri). Marcatorul perşilor, Javad Nekounam, şi-a anunţat retragerea de la prima reprezentativă după 151 de selecţii.

Citește mai departe...

 Stimate domnule primar Cătălin Cherecheș,

Mă bucur să reiau contactul cu dvs.; am făcut cunoștință fugitiv prin ianuarie 2006, în incinta Axei-TV Baia-Mare; ne-a prezentat fratele meu, Marian Ilea.
V-am simțit ca pe un tânăr plin de calități, de entuziasm și de ambiții; între timp, iată că ați devenit primarul capitalei Maramureșului, al peste 120.000 de băimăreni: o reușită excepțională și deopotrivă o mare responsabilitate umană, socială, etică.

Citește mai departe...

Am intrat in presa pentru ca-mi placea cum scrie Fanus Neagu si am ajuns coleg cu o securista cracanata si pitigaiata de la un post de stiri. Scrie si ea, nu? Pe facebook, pe blog, pe dracu’ s-o ia! E colega cu mine? Este. Bine, eu am fost coleg si cu o curva de fotbalisti, din Cluj, dar mi s-a parut mai onoranta colegialitatea aia. Curva de fotbalisti inghitea in intimitate ce-i varsa organul varfului de atac. Cracanata pitigaiata scuipa in public ce varsau organele Statului.
Niciodata nu mi-a fost scarba de presa ca zilele astea. Venerez scrisul, dar detest ziaricii.

Citește mai departe...

 Atacul terorist asupra săptămînalului Charlie Hebdo (la rîndul său, un purtător de „arme” instigatoare) scoate la iveală practici absconse ale politicii externe franceze. Dar să vedem cum stau lucrurile în prezent cu Franţa colonială şi ce socoteli de stat are în lumea africană. Mawuna Remarque Koutonin, jurnalist la „Silicon Africa”, face dezvăluiri inedite cu privire la problemele care dau bătăi de cap ţărilor africane din fostul imperiu colonial francez.

Citește mai departe...


Tabloidul Hamburger Morgenpost, care a publicat caricaturi ale profetului Mahomed din revista satirică franceză Charlie Hebdo, a fost ţinta unui atac cu dispozitiv incendiar, anunţă AFP. Incidentul a avut loc la ora 2 în dimineaţa zilei de 11 ianuarie, ora locală. Potrivit RT, două persoane, identificate rapid, au aruncat cu „pietre şi un dispozitiv incendiar printr-o fereastră” a clădirii ziarului german, declanşînd un incendiu care a fost stins imediat, a declarat un purtător de cuvînt al poliţiei. Două camere au fost avariate. Nu au fost răniţi, pentru că nu se afla nimeni în clădire la ora aceea. „Este adevărat. În această noapte a avut loc un atac asupra ziarului nostru”, a scris pe Twitter Hamburger Morgenpost.

Citește mai departe...

Jurnalistul Ion Cristoiu susține că jurnaliștii de la Charlie Hebdo știau foarte bine ceea ce fac și riscurile la care se supun, din cauză că atacă religia altor oameni. Cristoiu susține că aceștia făceau totul numai pentru bani și îi acuză de o ”nesimțire imbecilă”.

”Eglise Saint-Étienne-du-Mont, Paris, 6 ianuarie 2015, seara.
În această biserică, se află moaștele Sainte Geneviève, ocrotitoarea Parisului, sau, mă rog, ce a mai rămas din moaștele Sfintei după Revoluția de la 1789, care a reușit să spargă nasurile capetelor lui Iuda de la Notre Dame de Paris, confundîndu-le cu capete de regi.

Citește mai departe...

eParerea saracului

Gheorghe Glodeanu trebuie sa plece imediat de la „Nord Liter…

Gheorghe Glodeanu trebuie sa plece imediat de la „Nord Literar”

In cadrul „Zilelor Maramuresului” s-a organizat, la Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” din Baia Mare o destul de inedita manifestare literara.Spun asta pentru ca datorita profesorului Gheorghe Glodeanu, om cu manifestari literar critice numai despre scriitorii raposati – ca acolo nu poate gresi in evaluarea valorii acestora, uitandu-se si la ce au scris altii despre acestia, in identificarea unui anume destin si drum literar al preopinentilor – ea a devenit una despre preamarirea scriitorilor sa... Citeste...

eSanatatea saracului

Desertul biblic care alungă durerile de …

Desertul biblic care alungă durerile de inimă, herpesul şi acneea

Se crede ca la Cina cea de Tina apostolii ar fi mancat Charoset, un desert constand intr-o combinatie de mere tocate marunt si nuci pisate, carora li se adauga stafide strivite, curmale, scortisoara si miere. Se pare ca acest desert, daca este consumat in mod regulat, poate alunga durerile de inima, ne scapa de calculii renali si biliari, ajuta glanda tiroida hipoactiva, ajuta la indepartarea petelor de pe piele, vindeca acneea, psoriazisul, herp... Citeste...