eSocialul saracului

Proiect strategic privind derularea prog…

Proiect strategic privind derularea programelor de formare profesională continuă în domeniul medico-social

Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică, CATALACTICA în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România si cu sprijinul Crucii Rosii Filialei Maramures au implementat în perioada 24 aprilie 2014 – 23 octombrie 2015 proiectul strategic “PRO-SANATATE – Creșterea accesul... Citeste...

ePolitica saracului

97 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU ROM…

97 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA

Conform Tratatului de la București din anul 1812, dintre Rusia și Turcia, partea dintre Prut și Nistru a principatului Moldovei a intrat în componența Rusiei până în anul 1918, cu excepția perioadei 1856-1877.  Unirea Basarabiei cu România votată la data de 27 martie/9 aprilie 1918 de către Sfatul Ț... Citeste...


România se numără printre ţările care au cele mai neobişnuite metode de a scăpa de mahmureală, remediul care se pare că dă roade în cazul românilor care au consumat prea mult alcool fiind ciorba de burtă, informează gloucestershireecho.co.uk.
Site-ul Gizmodo a realizat o listă cu cele mai neobişnuite remedii pentru mahmureală din întreaga lume, conform gloucestershireecho.co.uk. Gizmodo s-a inspirat dintr-o listă de remedii publicată într-un mai vechi articol din Forbes, compilată dintr-o carte apărută în urmă cu peste 30 de ani, plină de informaţii interesante pe tema mahmurelii:  The Hangover Handbook, de David E. Outerbridge.

Potrivit acestei liste, în Turcia, Mexic şi România, locuitorii recomandă ciorba de burtă împotriva mahmurelii. Măruntaiele de vită sunt fierte cu usturoi, ceapă şi, uneori, cu smântână.

În schimb, în Statele Unite ale Americii sunt recomandate ouăle crude, cu sos Worcestershire, sos iute, sare şi piper.

Namibienii consumă un preparat numit, local, lapte de bivoliţă - de fapt un amestec ce conţine rom negru, rom condimentat, cremă de lichior şi smântână.

Japonezii mănâncă "umeboshi", nişte fructe asemănătoare cu prunele sau caisele, murate într-o zeamă foarte acră.

Totodată, pe site-ul nhs.uk sunt prezentate câteva recomandări medicale moderne pentru a scăpa de mahmureală. Astfel, analgezicele pot ajuta în cazurile de mahmureală - remediile pe bază de paracetamol sunt, de cele mai multe ori, cele mai bune, în vreme ce aspirina ar putea irita stomacul şi accentua senzaţia de greaţă. De asemenea, produsele pe bază de zahăr şi supa de legume sunt remedii utile. În plus, în cazurile de mahmureală se recomandă consumul de apă.

Pentru a atenua mahmureala, este recomandat consumul a cca. 1 litru de apă, cu aspirină şi un complex de vitamina B, se arată pe site-ul gloucestershireecho.co.uk.

http://www.descopera.ro/dnews/13745935-romania-una-din-tarile-cu-cele-mai-neobisnuite-remedii-impotriva-mahmurelii

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

eParerea saracului

Gheorghe Glodeanu trebuie sa plece imediat de la „Nord Liter…

Gheorghe Glodeanu trebuie sa plece imediat de la „Nord Literar”

In cadrul „Zilelor Maramuresului” s-a organizat, la Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” din Baia Mare o destul de inedita manifestare literara.Spun asta pentru ca datorita profesorului Gheorghe Glodeanu, om cu manifestari literar critice numai despre scriitorii raposati – ca acolo nu poate gresi in evaluarea valorii acestora, uitandu-se si la ce au scris altii despre acestia, in identificarea unui anume destin si drum literar al preopinentilor – ea a devenit una despre preamarirea scriitorilor sa... Citeste...

eSanatatea saracului

Desertul biblic care alungă durerile de …

Desertul biblic care alungă durerile de inimă, herpesul şi acneea

Se crede ca la Cina cea de Tina apostolii ar fi mancat Charoset, un desert constand intr-o combinatie de mere tocate marunt si nuci pisate, carora li se adauga stafide strivite, curmale, scortisoara si miere. Se pare ca acest desert, daca este consumat in mod regulat, poate alunga durerile de inima, ne scapa de calculii renali si biliari, ajuta glanda tiroida hipoactiva, ajuta la indepartarea petelor de pe piele, vindeca acneea, psoriazisul, herp... Citeste...