eSocialul saracului

Proiect strategic privind derularea prog…

Proiect strategic privind derularea programelor de formare profesională continuă în domeniul medico-social

Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică, CATALACTICA în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România si cu sprijinul Crucii Rosii Filialei Maramures au implementat în perioada 24 aprilie 2014 – 23 octombrie 2015 proiectul strategic “PRO-SANATATE – Creșterea accesul... Citeste...

ePolitica saracului

97 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU ROM…

97 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA

Conform Tratatului de la București din anul 1812, dintre Rusia și Turcia, partea dintre Prut și Nistru a principatului Moldovei a intrat în componența Rusiei până în anul 1918, cu excepția perioadei 1856-1877.  Unirea Basarabiei cu România votată la data de 27 martie/9 aprilie 1918 de către Sfatul Ț... Citeste...

O echipă de cercetători, alcătuită din oameni de ştiinţă de la două universităţi din Marea Britanie şi una din Africa de Sud este „primul studiu sistematic care analizează magnitudinea senzaţiilor erotice generate de diferite părţi ale corpului”.

 Probabil una dintre cele mai neaşteptate surprize a fost faptul că în urma analizei s-a constatat că laba piciorului nu este percepută drept o parte atrăgătoare a corpului de cei 800 de participanţi, majoritatea din Anglia şi Africa de Sud. Mai exact, trei sferturi dintre participanţi şi-au notat laba piciorului şi rotula cu nota zero.

Aceste rezultate par să contrazică explicaţiile anterioare privind distribuţia zonelor erogene, care sugerau că senzorii din creier responsabili cu picioarele ar fi aşezaţi chiar lângă senzorii asociaţi cu zonele genitale.

Alt aspect surprinzător a fost consistenţa răspunsurilor. „Mulţi oameni presupun că femeile au mai multe zone erogene, pe când în corpul masculin ar exista doar o singură astfel de zonă. Însă lucrurile sigur nu stau astfel. De fapt, bărbatul şi femeia sunt egali la acest capitol, existând poate doar un uşor avantaj al femeii”, a declarat profesorul Oliver Turnbull de la Universitatea Bangor, care a coordonat studiul.

De asemenea, oamenii de ştiinţă nu se aşteptau să constate că existau „niveluri uimitoare de corelaţii” între notările fiecărui participant, indiferent de vârstă, gen, orientare sexuală, naţionalitate şi rasă. Bărbaţii şi femeile au listat cele 41 de părţi din corp într-o ordine remarcabil de similară. După plasarea în topul listei a părţilor genitale urmau, în ordine, buzele, urechile şi coapsele interioare, urmate de aproape de omoplaţi.

Au existat totuşi şi câteva diferenţe majore între sexe: partea posterioară a piciorului a fost notată de bărbaţi ca fiind la fel de importantă ca urechile, însă femeile nu aveau tendinţa de a lua această zonă în considerare. Şi palmele erau considerate mai erotice de bărbaţi decât de femei.

„În urma analizei am constatat că noi toţi împărtăşim aceleaşi zone erogene pe cel puţin două continente, indiferent de culoare, vârstă, clasă sau orientare sexuală. Acest lucru sugerează că suntem conectaţi şi că senzaţiilor erotice generate de diferite părţi ale corpului nu sunt dictate de cultură sau experienţe”, a explicat Turnbull.

Întrebarea principală care rămâne nu este „Unde sunt localizate zonele erogene?”, ci „De ce zonele non-genitale sunt erogene?”.

„Am vrut să aflăm de ce gâtul este o zonă erogenă şi nu fruntea, având în vedere că amândouă au aceiaşi receptori senzoriali”, a spus Turnbull.

Studiul pare să sugereze că există o parte în creier, total diferită de ce credeam, care controlează aceste zone.

„Cred că un bun argument ar fi acela că zona este localiză în cortexul insular, dar pentru a putea face cercetări care să demonstreze asta ne vom lovi de câteva probleme de etică, pentru că cercetarea ar presupune ca un individ să îl pipăie pe un altul al cărui creier este monitorizat”.

http://www.descopera.ro/dnews/11303157-cele-mai-sexy-zone-ale-corpului-specialistii-in-neurostiinte-dezvaluie-in-premiera-care-sunt-acestea

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

eParerea saracului

Gheorghe Glodeanu trebuie sa plece imediat de la „Nord Liter…

Gheorghe Glodeanu trebuie sa plece imediat de la „Nord Literar”

In cadrul „Zilelor Maramuresului” s-a organizat, la Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” din Baia Mare o destul de inedita manifestare literara.Spun asta pentru ca datorita profesorului Gheorghe Glodeanu, om cu manifestari literar critice numai despre scriitorii raposati – ca acolo nu poate gresi in evaluarea valorii acestora, uitandu-se si la ce au scris altii despre acestia, in identificarea unui anume destin si drum literar al preopinentilor – ea a devenit una despre preamarirea scriitorilor sa... Citeste...

eSanatatea saracului

Desertul biblic care alungă durerile de …

Desertul biblic care alungă durerile de inimă, herpesul şi acneea

Se crede ca la Cina cea de Tina apostolii ar fi mancat Charoset, un desert constand intr-o combinatie de mere tocate marunt si nuci pisate, carora li se adauga stafide strivite, curmale, scortisoara si miere. Se pare ca acest desert, daca este consumat in mod regulat, poate alunga durerile de inima, ne scapa de calculii renali si biliari, ajuta glanda tiroida hipoactiva, ajuta la indepartarea petelor de pe piele, vindeca acneea, psoriazisul, herp... Citeste...