eSocialul saracului

Proiect strategic privind derularea prog…

Proiect strategic privind derularea programelor de formare profesională continuă în domeniul medico-social

Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică, CATALACTICA în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România si cu sprijinul Crucii Rosii Filialei Maramures au implementat în perioada 24 aprilie 2014 – 23 octombrie 2015 proiectul strategic “PRO-SANATATE – Creșterea accesul... Citeste...

ePolitica saracului

97 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU ROM…

97 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA

Conform Tratatului de la București din anul 1812, dintre Rusia și Turcia, partea dintre Prut și Nistru a principatului Moldovei a intrat în componența Rusiei până în anul 1918, cu excepția perioadei 1856-1877.  Unirea Basarabiei cu România votată la data de 27 martie/9 aprilie 1918 de către Sfatul Ț... Citeste...

La scurta vreme dupa ce ecourile Festivalului International de Film abia au inceput sa se estopeze intrucatva, Sighetu Marmatiei revine-n prim planul culturii nationale ca o adevarata inima pulsanda a folkului mare si de calitate.
Cea de-a III-a editie aduce pe scena festivalului si o uriasa provocare pentru tinerii imblanzitori de corzi, o atmosfera sufocanta de emotie, dar si una de caldura sufleteasca si relaxare.
Astfel, in zilele de 7 şi 9 august 2015 va avea loc la Sighetu Marmatiei cea de-a treia ediţie a Galei muzicii folk -„Floare de Colţ”.

Municipiul va fi pentru trei zile capitala muzicii folk.
Avand experienta anterioarelor editii, dar si argumentul ca Ducu Bertzi este vioara intai a festivalului avem direct garantia unui eveniment muzical de exceptie, unul care iireuneste pe cei mai reprezentativi interpreti de muzica folk din Romania, in prezenta unui public deja cultivat si pregatit pentru muzica de calitate.
Asadar, pe scena vor evolua artisti consacrati, dar si tinere talente, ca un corolar daca vreti, ca o rcunoastere a faptul ca de pe aceste locuri au pornit doi din cei mai de seama reprezentanti ai muzicii folk, Stefan Hrusca si Ducu Bertzi.
Tinerelor talente dar si corifeilor li se adauga un numar important de folkisti cu activitate artistica pe plan regional sau local.
Ineditul editiei va consta in momentele dedicate exclusiv lui Florian Pittis si aniversarii zilei de nastere a cantautorului sighetean Ducu Bertzi !
Astfel, „Gala Floare de colt” de la Sighetu Marmatiei, se constituie intr-un eveniment muzical care are in proiect si premierea unor tineri talentati, omagierea unor poeti care au contribuit prin versurile lor la marile creatii folk si nu in ultimul rand a marilor artisti care au contribuit la promovarea acestui gen muzical.
In prima zi vor urca pe scenă indeosebi folkisti locali, tineri care frecventează cursurile Şcolii de artă „Gheorghe Chivu”.
Va urma gala susţinută de Focul viu (Baia Mare), Adrian Ivanitchi, Maria Gheorghiu, Vali Serban si Florin Sasarman, cantautori care nu mai au nevoie de nicio prezentare.
Sambata si duminica intre momentele de recital pe ecrane se vor derula filmari cu Florian Pittis.
La evenimente va participa ca invitat special Andrei Pittis.
Sambata, 8 august, spectacolul ii va avea ca protagonisti pe Dan Vana, Andrei Paunescu, Poesis, Dan Andrei Aldea si Ducu Bertzi  & band, o alta provocare a Cetateanului de onoare Ducu Bertzi.
Spectacolul va fi dedicat in aceeasi masura lui Ducu Bertzi, cu ocazia aniversarii in acest an a varstei de 60 de ani si a peste 40 de ani de activitate, dar si memoriei lui Florian Pittis.
Gala din seara zilei de 9 august va fi sustinuta de Cristian Buica, Dinu Olarasu, Victor Socaciu si Pasarea Colibri.
In final artistii vor interpreta piese din repertoriul lui Florian Pittis .
Gala folk va avea loc în Parcul Central, începând cu ora 19,00. Directorul de program al ediţiei din acest an este Dana Andronie, director artistic Ducu Bertzi, managerul evenimentului Spiridon Pralea.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

eParerea saracului

Gheorghe Glodeanu trebuie sa plece imediat de la „Nord Liter…

Gheorghe Glodeanu trebuie sa plece imediat de la „Nord Literar”

In cadrul „Zilelor Maramuresului” s-a organizat, la Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” din Baia Mare o destul de inedita manifestare literara.Spun asta pentru ca datorita profesorului Gheorghe Glodeanu, om cu manifestari literar critice numai despre scriitorii raposati – ca acolo nu poate gresi in evaluarea valorii acestora, uitandu-se si la ce au scris altii despre acestia, in identificarea unui anume destin si drum literar al preopinentilor – ea a devenit una despre preamarirea scriitorilor sa... Citeste...

eSanatatea saracului

Desertul biblic care alungă durerile de …

Desertul biblic care alungă durerile de inimă, herpesul şi acneea

Se crede ca la Cina cea de Tina apostolii ar fi mancat Charoset, un desert constand intr-o combinatie de mere tocate marunt si nuci pisate, carora li se adauga stafide strivite, curmale, scortisoara si miere. Se pare ca acest desert, daca este consumat in mod regulat, poate alunga durerile de inima, ne scapa de calculii renali si biliari, ajuta glanda tiroida hipoactiva, ajuta la indepartarea petelor de pe piele, vindeca acneea, psoriazisul, herp... Citeste...