eSocialul saracului

Proiect strategic privind derularea prog…

Proiect strategic privind derularea programelor de formare profesională continuă în domeniul medico-social

Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică, CATALACTICA în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România si cu sprijinul Crucii Rosii Filialei Maramures au implementat în perioada 24 aprilie 2014 – 23 octombrie 2015 proiectul strategic “PRO-SANATATE – Creșterea accesul... Citeste...

ePolitica saracului

97 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU ROM…

97 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA

Conform Tratatului de la București din anul 1812, dintre Rusia și Turcia, partea dintre Prut și Nistru a principatului Moldovei a intrat în componența Rusiei până în anul 1918, cu excepția perioadei 1856-1877.  Unirea Basarabiei cu România votată la data de 27 martie/9 aprilie 1918 de către Sfatul Ț... Citeste...

O adevarata premiera s-a inregistrat in acest an in competitia Cupa Liceelor din judetul Cluj, acolo unde echipa de fotbal a Colegiului National Pedagogic „Gheorghe Lazar” din Cluj - Napoca si-a depasit cu mult cea mai buna performanta de pana acum, adica atingerea „sferturilor”.
Struniti bine de pe margine de profesorul Radu Vas, manjii de la „scoala de fete si invatatoare” au produs o adevarata furtuna-n fotbalul local, ei adjudecandu-si la final medaliile de bronz.


Si au facut-o in stil de mare campioni, intr-un meci desfasurat in Sala Sporturilor „Horia Demian” si transmis de TVR Cluj, pe reteaua TVR 2, fapt ce arata ca se poate si acorda atentia cuvenita tinerelor talente, dar si ca nu toti tinerii nostrii isi fac veacul prin parcuri, cafenele si cluburi.
Asadar, formatia majoritar formata din „boboci” l-a avut in poarta pe baimareanul Iuliu Mihail Rosiianu, jucator de aproape doi ani legitimat la CFR Cluj – Napoca.
In faza grupelor „pedagogii” au terminat pe locul secund, dupa ce in primul meci s-au impus cu scorul de 4 – 3 in fata celor de la „Transporturi”, meci in care golkeeperul baiamarean a lipsit.
In al doilea meci s-au inclinat in fata celor de la „Alexandru Boza”, scor final 1 – 4.
Razbunarea si calificarea a venit in ultimul meci, cand s-au impus cu scorul de 8 – 3 in fata celor de la „Eugen Pora”.
Astfel, cu doua victorii din trei meciuri disputate si cu un golaveraj pozitiv, 13 marcate si 10 primite au avansat in faza superioara a competitiei.
In „optimi” au trecut „Augustin Maior” cu 4 – 3, astfel calificandu-se iarasi in „sferturi”, cea mai buna performanta de pana atunci.
In „sferturi” au spart gheata si s-au impus cu scorul de 4 – 3 in urma loviturilor de departajare, dupa ce Iuliu a parat o executie, mingea deviind in bara, apoi in afara terenului.
La finalul timpului regulamentar de joc scorul fusese egal, 1 – 1 cu cei de la Liceul de Informatica.
Poate putin imbatati de atingerea celei mai bune performante, adica accederea in „semifinala” au trebuit sa se recunoasca infranti in fata celor de la Liceul cu Program Sportiv, liceu in care 95% sunt baieti si fotbalisti, in timp ce la Colegiul National Pedagogic „Gheorghe Lazar” din Cluj – Napoca sunt intr-o proportie covarsitoare fetele mai multe la numar in fata baietilor.
S-au razbunat in fata camerelor de luat vederi si a profesorilor si colegilor veniti sa-I sustina in Finala Mica, impotriva celor de la „Aurel Vlaicu”.
Scorul final a fost 4 – 1, adversarii marcand printr-un alt maramuresean, fostul coechipier al lui Iuliu la XELA Baia Mare, prin Sergiu Jurj, acum adversar al lui Iuliu, pentru ca este legitimat la Scoala de Fotbal „Ardealul”.
Astfel, intr-o premiera absoluta, baietii de la „scoala de fete si invatatoare” le-a scos fotbalul din cap… baietilor.
Baietii au reusit sa marcheze-n total 26 de goluri si au primit 22, ceea ce vorbeste de la sine despre inalta valoare a competitoarelor, de echilibrul vadit si despre faptul ca victoriile sunt cu atat mai meritate.
Lotul a fost format din portarul Iuliu Mihail Rosiianu, Ovidiu Sos, Florea Ionut, Sucala Catalin, Chindris Mihail, Marinca Gabriel, Rosca Alex, Pop Andrei, Perde Emanuel si Adrian Pelaghie.
Si, dupa cum v-am spus, antrenor le-a fost profesorul Radu Vas.
Din acestia, Iuliu Mihail Rosiianu si Andrei Pop sunt legitimati la CFR Cluj, Florea Ionut la „U” Cluj, in timp ce Sucala Catalin, Rosca Alex si Adrian Pelaghie joaca pentru Scoala de Fotbal „Ardealul”.
Felicitari baieti si multumiri dascalilor care au inteles utilitatea sprijinirii implicarii acestor tineri elevi si in activitati extracurriculare!

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

eParerea saracului

Gheorghe Glodeanu trebuie sa plece imediat de la „Nord Liter…

Gheorghe Glodeanu trebuie sa plece imediat de la „Nord Literar”

In cadrul „Zilelor Maramuresului” s-a organizat, la Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” din Baia Mare o destul de inedita manifestare literara.Spun asta pentru ca datorita profesorului Gheorghe Glodeanu, om cu manifestari literar critice numai despre scriitorii raposati – ca acolo nu poate gresi in evaluarea valorii acestora, uitandu-se si la ce au scris altii despre acestia, in identificarea unui anume destin si drum literar al preopinentilor – ea a devenit una despre preamarirea scriitorilor sa... Citeste...

eSanatatea saracului

Desertul biblic care alungă durerile de …

Desertul biblic care alungă durerile de inimă, herpesul şi acneea

Se crede ca la Cina cea de Tina apostolii ar fi mancat Charoset, un desert constand intr-o combinatie de mere tocate marunt si nuci pisate, carora li se adauga stafide strivite, curmale, scortisoara si miere. Se pare ca acest desert, daca este consumat in mod regulat, poate alunga durerile de inima, ne scapa de calculii renali si biliari, ajuta glanda tiroida hipoactiva, ajuta la indepartarea petelor de pe piele, vindeca acneea, psoriazisul, herp... Citeste...