eSocialul saracului

Proiect strategic privind derularea prog…

Proiect strategic privind derularea programelor de formare profesională continuă în domeniul medico-social

Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică, CATALACTICA în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România si cu sprijinul Crucii Rosii Filialei Maramures au implementat în perioada 24 aprilie 2014 – 23 octombrie 2015 proiectul strategic “PRO-SANATATE – Creșterea accesul... Citeste...

ePolitica saracului

97 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU ROM…

97 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA

Conform Tratatului de la București din anul 1812, dintre Rusia și Turcia, partea dintre Prut și Nistru a principatului Moldovei a intrat în componența Rusiei până în anul 1918, cu excepția perioadei 1856-1877.  Unirea Basarabiei cu România votată la data de 27 martie/9 aprilie 1918 de către Sfatul Ț... Citeste...

Cu surle si trambite a fost organizata astazi conferinta de presa a conducerii Inspectoratului Judetean de Politie Maramures.
Jurnalistii s-au ingramadit, ca n-ai cum sa nu te duci cand ti se spune verde-n buza cum stam cu infractionalitatea pe primele noua luni scurse din acest an, sau care-I planul de bataie pentru starpirea raului in perioada mintenas urmatoare!
Cum m-am si asteptat, comisarul sef de politie,

dr. Viorica Marincas asa a si inceput, (re)anuntand faptul ca de-amu e inscaunata oficial in functie, dupa ce-a luat concursul la Minister.
Ca unul care-o stie de multa vreme, pe mine personal nu inteligenta ei ma punea pe ganduri, ci tacerile din functie, din exercitarea acesteia.
I-au fost alaturi - la propriu numai, pentru ca n-au scos nicio soapta! – comisarul sef Ioan Cupsa, adjunctul ei si seful cabinetului, Vlad Panzariu.
Asadar, inca de la inceput am aflat ca stam din ce in ce mai bine pe drumuri – de poduri n-a zis nimeni nimic! - si ca masurile luate au dat roade bune, astfel incat a scazut cu cel putin 300 numarul infractiunilor stradale, comparative cu aceeasi perioada a anului trecut.
Deci, patruland, muncind, implicandu-ne, se poate!
Bravas!    
Ni s-a garantat ca exista o corecta perceptie a mediului infractional, astfel incat sa se poata interveni cu operativitate, fapt imbucurator.
Asadar, dna Marincas are la azimut siguranta cetateanului si mentinerea acestui trend ascendant de reducere a infractionalitatii stradale sau de alt tip, tinandu-se cont de faptul ca Maramuresul se mai confrunta si cu problemele de contrabanda sau cu infractiunile silvice.
Vorbe multe, mieroase chiar, uosr adormitoare, dar bune-n felul lor, ca dau siguranta emotional cetateanului.
Din punctual meu de vedere, de om realist, faptul ca déjà IPJ Maramures se implica-n atragerea de fonduri externe e un fapt bun, un proiect fiind déjà declarat eligibil, altul fiind ca si gata.
La proiecte apare instalarea a 35 de camera de luat vederi la toate drumurile sip e principalele cai de acces in judet.
Initial dna marincas n-a spus numarul, dar cand am tras-o de limba si ne-a spus suma, am dedus ca-I vorba de vreo 45, dar ne-am inselat, deoarece vor fi doar cca 35, deoarece astea-s mai performante, ca filmeaza si seara.
Tot la gata trecem si renovarea sediilor Politiilor orasenesti din Seini si Baia Sprie, ca si Ioan Marchis trebuia sa stea in casa noua, daca tot l-au teleportat de la Cavnic la Seini!
Eu cred c-au facut-o pentru ca omul sa ajunga mai usor la serviciu, ca e mai bun drumul pana la Seini decat cel pana la Cavnic.
Cand am trecut la chestiunile concrete, melodia s-a interrupt: nicio sesizare din oficiu, nicio reactive la bisnitari si valutisti, la mafia tiganeasca de la piata sau la vanzatorii de tigari.
Raspunsuri cu jumatati de gura.
Gasca jurnalistilor aserviti a reactionat brusc, mutand discutia pe „subiectul furturilor de oglinzi si biciclete”.
De data asta un raspuns lung, elaborat, etc
Alt(a) journalist(a) de casa, de data asta, a insistat sa ni se spuna varsta celor care fura biciclete, iar mie mi s-a facut greata.
Cand am vorbit de mafia gulerelor albe, iar s-a tacut.
Paradoxal, peste tot in tara sunt anchetati oameni grei, primari, presedinti de consilii Judetene, smecheri, numai in Maramures acestia sunt cinstiti.
S-avem pardon!
Apoi am plecat, nepermitandu-mi luxul sa stau la „masa de protocol” la care am fost invitat.
Am venit la birou, ca sa scriu si sa vorbesc cu dumneavoastra.

PS

N-am sa ma mai duc la nicio conferinta de presa la IPJ pana cand n-o sa mi se demonstreze ca au descoperit si sesizarea din oficiu.
Credeti-ma ca ma incearca o senzatie crunta de neputinta si disperare cand stiu cat de greu instrumentez un caz journalistic, cat de greu le strang, cu ce bucurie le public!
Apoi, institutiile abilitate… TAC!
Ca si Politia!

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

eParerea saracului

Gheorghe Glodeanu trebuie sa plece imediat de la „Nord Liter…

Gheorghe Glodeanu trebuie sa plece imediat de la „Nord Literar”

In cadrul „Zilelor Maramuresului” s-a organizat, la Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” din Baia Mare o destul de inedita manifestare literara.Spun asta pentru ca datorita profesorului Gheorghe Glodeanu, om cu manifestari literar critice numai despre scriitorii raposati – ca acolo nu poate gresi in evaluarea valorii acestora, uitandu-se si la ce au scris altii despre acestia, in identificarea unui anume destin si drum literar al preopinentilor – ea a devenit una despre preamarirea scriitorilor sa... Citeste...

eSanatatea saracului

Desertul biblic care alungă durerile de …

Desertul biblic care alungă durerile de inimă, herpesul şi acneea

Se crede ca la Cina cea de Tina apostolii ar fi mancat Charoset, un desert constand intr-o combinatie de mere tocate marunt si nuci pisate, carora li se adauga stafide strivite, curmale, scortisoara si miere. Se pare ca acest desert, daca este consumat in mod regulat, poate alunga durerile de inima, ne scapa de calculii renali si biliari, ajuta glanda tiroida hipoactiva, ajuta la indepartarea petelor de pe piele, vindeca acneea, psoriazisul, herp... Citeste...