eSocialul saracului

Proiect strategic privind derularea prog…

Proiect strategic privind derularea programelor de formare profesională continuă în domeniul medico-social

Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică, CATALACTICA în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România si cu sprijinul Crucii Rosii Filialei Maramures au implementat în perioada 24 aprilie 2014 – 23 octombrie 2015 proiectul strategic “PRO-SANATATE – Creșterea accesul... Citeste...

ePolitica saracului

97 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU ROM…

97 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA

Conform Tratatului de la București din anul 1812, dintre Rusia și Turcia, partea dintre Prut și Nistru a principatului Moldovei a intrat în componența Rusiei până în anul 1918, cu excepția perioadei 1856-1877.  Unirea Basarabiei cu România votată la data de 27 martie/9 aprilie 1918 de către Sfatul Ț... Citeste...

Ingrediente:

    carne tocată mixtă (porc+vită) cca. 500 g,
    ouă 2 bucăți,
    pesmet cca. 2 linguri,
    sare iodată 10 g,
    piper proaspăt măcinta 2 g,
    boia de ardei dulce 2 g,
    ulei de rapiță pentr prăjit cca. 300 ml,
    pentru sos:
    unt cca. 100 g,
    făină albă de grâu cca. 2-3 linguri,
    apă rece cca. 250 ml,

    sare iodată 10 g,
    nucșoară rasă 2 g,
    piper proaspăt măcinat 2 g,
    mărar proaspăt cca. 1/2 legătură,
    smântână cca 2-3 linguri.

Mod de preparare reteta Chiftele cu sos de mărar:

Carnea tocată se amestecă energic, cu ouăle, pesmetul, sarea, piperul și boiaua, apoi se pun la prăjit în uleiul de rapiță încins. Chiftelele prăjite se scot într-o strecurătoare pentru a se scurge surplusul de ulei. Între timp se topește untul într-o tigaie cu strat ceramic, apoi se adaugă făina, se amestecă energic pentru a nu se crea cocoloașe, apoi se asezonează de sare, piper și nucșoară. Sosul obținut se ”stinge” cu apă, smântână, apoi se adaugă mărarul mărunțit și se lasă să dea în clocot la foc mic, neacoperit, amestecându-se contiuu cca. 5 minute.

Chiftelele scurse de ulei se adaugă în sosul de mărar, ce se servesc cu garnitură de orez.

Poftă bună!

http://www.bucataras.ro/retete/chiftele-cu-sos-de-marar-51668.html

eParerea saracului

Gheorghe Glodeanu trebuie sa plece imediat de la „Nord Liter…

Gheorghe Glodeanu trebuie sa plece imediat de la „Nord Literar”

In cadrul „Zilelor Maramuresului” s-a organizat, la Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” din Baia Mare o destul de inedita manifestare literara.Spun asta pentru ca datorita profesorului Gheorghe Glodeanu, om cu manifestari literar critice numai despre scriitorii raposati – ca acolo nu poate gresi in evaluarea valorii acestora, uitandu-se si la ce au scris altii despre acestia, in identificarea unui anume destin si drum literar al preopinentilor – ea a devenit una despre preamarirea scriitorilor sa... Citeste...

eSanatatea saracului

Desertul biblic care alungă durerile de …

Desertul biblic care alungă durerile de inimă, herpesul şi acneea

Se crede ca la Cina cea de Tina apostolii ar fi mancat Charoset, un desert constand intr-o combinatie de mere tocate marunt si nuci pisate, carora li se adauga stafide strivite, curmale, scortisoara si miere. Se pare ca acest desert, daca este consumat in mod regulat, poate alunga durerile de inima, ne scapa de calculii renali si biliari, ajuta glanda tiroida hipoactiva, ajuta la indepartarea petelor de pe piele, vindeca acneea, psoriazisul, herp... Citeste...