eSocialul saracului

Proiect strategic privind derularea prog…

Proiect strategic privind derularea programelor de formare profesională continuă în domeniul medico-social

Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică, CATALACTICA în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România si cu sprijinul Crucii Rosii Filialei Maramures au implementat în perioada 24 aprilie 2014 – 23 octombrie 2015 proiectul strategic “PRO-SANATATE – Creșterea accesul... Citeste...

ePolitica saracului

97 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU ROM…

97 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA

Conform Tratatului de la București din anul 1812, dintre Rusia și Turcia, partea dintre Prut și Nistru a principatului Moldovei a intrat în componența Rusiei până în anul 1918, cu excepția perioadei 1856-1877.  Unirea Basarabiei cu România votată la data de 27 martie/9 aprilie 1918 de către Sfatul Ț... Citeste...

Gustul şi aroma ciupercilor combinate cu textura moale şi cremoasă a mămăligii sunt o alternativă sănătoasă ce atrage atenţia în special celor care sunt vegetarieni sau celor care din diferite motive vor să reducă consumul de pâine, cartofi sau paste făinoase.

Aliment şi medicament în acelaşi timp, mămăliga este recomandată de nutriţionişti şi doctori într-o mulţime de afecţiuni. Printre altele, mămăliga reduce aciditatea în gastrita hiperacidă şi în ulcer, ajută la detoxifierea ficatului, creşte imunitatea organismului şi combate obezitatea. Este folositoare şi celor care suferă de diabet, deoarece aceasta ajută la reducerea colesterolului „rău" şi reglează concentraţia de glucoză din sânge.

Ingrediente:

500 g ciuperci
o ceapă
un ardei
3 linguri de ulei
sare şi piper după gust
4 căni de apă
1 1/2 căni de făină de porumb
1/2 linguriţă de sare

Modul de preparare:

Ciupercile se spală în mai multe ape, iar dacă sunt mai mari se taie în felii. Ceapa se curăţă şi se taie mărunt, iar ardeiul se taie în felii subţiri.

Într-o tigaie, se încălzeşte uleiul la foc mediu, apoi se adaugă ceapa tăiată mărunt. Când ceapa devine sticloasă, se adaugă ardeiul, apoi ciupercile. Se presară sare şi piper, se amestecă bine, apoi se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic. Se amestecă din când în când, pentru ca mâncarea să nu se prindă de fundul tigăii. Când apa lăsată de ciuperci se evaporă, ciupercile se iau de pe foc şi se lasă deoparte.

Într-o oală de 3-4 l se pun pun la fiert 4 căni de apă şi o jumătate de linguriţă de sare. Când apa începe să fiarbă se adaugă făina de porumb în ploaie. Se amestecă bine să nu facă cocoloaşe. După aproximativ 10 minute, mămăliga începe să se întărească. Dacă folosiţi făină glisată, aceasta se va face mai repede.

Se adaugă ciupercile, se amestecă uşor, după care mămăliga se ia de pe foc.

Ungeţi cu ulei vasul său formele în care doriţi să deşertaţi mămăliga, apoi turnaţi-o cât este încă fierbinte. Aşteptaţi să se răcească puţin. Dacă folosiţi forme mici, după o jumătate de oră, puteţi răsturna mămăliga din forme. Dacă vasul e mai mare, mămăliga va avea nevoie de mai mult timp pentru răcire.

Înainte de servire, mămăliga se taie în bucăţi. Se serveşte ca atare sau se poate re-încălzi într-o tigaie încinsă cu puţin ulei, sau pe grătar.

http://epochtimes-romania.com/news/mamaliga-cu-ciuperci-o-alternativa-atractiva---202645

eParerea saracului

Gheorghe Glodeanu trebuie sa plece imediat de la „Nord Liter…

Gheorghe Glodeanu trebuie sa plece imediat de la „Nord Literar”

In cadrul „Zilelor Maramuresului” s-a organizat, la Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” din Baia Mare o destul de inedita manifestare literara.Spun asta pentru ca datorita profesorului Gheorghe Glodeanu, om cu manifestari literar critice numai despre scriitorii raposati – ca acolo nu poate gresi in evaluarea valorii acestora, uitandu-se si la ce au scris altii despre acestia, in identificarea unui anume destin si drum literar al preopinentilor – ea a devenit una despre preamarirea scriitorilor sa... Citeste...

eSanatatea saracului

Desertul biblic care alungă durerile de …

Desertul biblic care alungă durerile de inimă, herpesul şi acneea

Se crede ca la Cina cea de Tina apostolii ar fi mancat Charoset, un desert constand intr-o combinatie de mere tocate marunt si nuci pisate, carora li se adauga stafide strivite, curmale, scortisoara si miere. Se pare ca acest desert, daca este consumat in mod regulat, poate alunga durerile de inima, ne scapa de calculii renali si biliari, ajuta glanda tiroida hipoactiva, ajuta la indepartarea petelor de pe piele, vindeca acneea, psoriazisul, herp... Citeste...