eSocialul saracului

Proiect strategic privind derularea prog…

Proiect strategic privind derularea programelor de formare profesională continuă în domeniul medico-social

Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică, CATALACTICA în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România si cu sprijinul Crucii Rosii Filialei Maramures au implementat în perioada 24 aprilie 2014 – 23 octombrie 2015 proiectul strategic “PRO-SANATATE – Creșterea accesul... Citeste...

ePolitica saracului

97 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU ROM…

97 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA

Conform Tratatului de la București din anul 1812, dintre Rusia și Turcia, partea dintre Prut și Nistru a principatului Moldovei a intrat în componența Rusiei până în anul 1918, cu excepția perioadei 1856-1877.  Unirea Basarabiei cu România votată la data de 27 martie/9 aprilie 1918 de către Sfatul Ț... Citeste...

Ingrediente:

    Avem nevoie de: pentru rantas
    500 g fasole boabe
    o ceapa
    1 morcov
    o radacina patrunjel
    un pastarnac
    1/2 telina
    1 ardei
    sare
    leustean
    patrunjel
    zeama de varza sau bors
    2 linguri de faina
    2-3 linguri ulei de masline
    3 -4 linguri tocana de legume sau bulion
    piper

Mod de preparare reteta Bors de fasole boabe

Spalam fasolea si o lasam in apa rece peste noapte. Punem fasolea a 2 a zi la fiert, schimbam apa de 2-3 ori. Cand bobul a inceput sa se inmoaie usor, adaugam legumele tocate marunt sau date pe razatoare si lasam sa fiarba impreuna. Intre timp pregatim rantasul: Punem uleiul intr-o tigaie, adaugam tocana de legume, condimentam cu piper dupa gust, apoi vom pune faina pe care o amestecam cu 2-3 linguri de apa, pentru a nu se face cocoloase si o turnam peste tocana de legume. Stingem cu un polonic de ciorba si mai lasam sa dea cateva clocote, dupa care punem rantasul peste ciorba. Adaugam apoi si zeama de varza sau borsul dupa gust ( eu cat timp am zeama de varza profit din plin de ea, e foarte sanatoasa) lasam inca 10 minute pe foc. Daca mai este nevoie mai punem sare. La sfarsit asezonam cu leustean si patrunjel tocat fin.

Pofta buna!!!!!

http://www.bucataras.ro/retete/bors-de-fasole-boabe-27669.html

eParerea saracului

Gheorghe Glodeanu trebuie sa plece imediat de la „Nord Liter…

Gheorghe Glodeanu trebuie sa plece imediat de la „Nord Literar”

In cadrul „Zilelor Maramuresului” s-a organizat, la Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” din Baia Mare o destul de inedita manifestare literara.Spun asta pentru ca datorita profesorului Gheorghe Glodeanu, om cu manifestari literar critice numai despre scriitorii raposati – ca acolo nu poate gresi in evaluarea valorii acestora, uitandu-se si la ce au scris altii despre acestia, in identificarea unui anume destin si drum literar al preopinentilor – ea a devenit una despre preamarirea scriitorilor sa... Citeste...

eSanatatea saracului

Desertul biblic care alungă durerile de …

Desertul biblic care alungă durerile de inimă, herpesul şi acneea

Se crede ca la Cina cea de Tina apostolii ar fi mancat Charoset, un desert constand intr-o combinatie de mere tocate marunt si nuci pisate, carora li se adauga stafide strivite, curmale, scortisoara si miere. Se pare ca acest desert, daca este consumat in mod regulat, poate alunga durerile de inima, ne scapa de calculii renali si biliari, ajuta glanda tiroida hipoactiva, ajuta la indepartarea petelor de pe piele, vindeca acneea, psoriazisul, herp... Citeste...